Oranje zakt naar zesde plek op FIFA-ranglijst, Bhutan grootste stijger

Het Nederlands elftal is op de mondiale FIFA-ranglijst gezakt van de vijfde naar de zesde plaats. Brazilië neemt de vijfde plaats over. België steeg ten koste van Colombia naar de derde plaats. Duitsland blijft de nummer één van de wereld, Argentinië is tweede.

Grootste stijger in de top is Zwitserland met drie plekken naar plaats negen. Frankrijk viel uit de top tien en staat nu elfde. Ook Italië zakte weg en is dertiende.

Oranje speelde eind maart de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije in eigen huis gelijk en won het oefenduel in Amsterdam tegen Spanje met 2-0. De volgende interlandperiode is in juni. De ploeg van trainer Guus Hiddink oefent op 5 juni in Amsterdam tegen de Verenigde Staten en speelt op 12 juni in Riga de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland.

De grootste sprong op de FIFA-ranking werd gemaakt door Bhutan. Het land stond laatste op de wereldranglijst, maar door de twee overwinningen tijdens de WK kwalificatie op Sri Lanka klom het land van de 209e naar de 163e plaats. Anguilla is de nieuwe hekkensluiter op de wereldranglijst.