China nieuw avontuur voor Verstappen

Max Verstappen gaat dit weekeinde opnieuw op avontuur in de Formule 1. De jonge Nederlandse autocoureur rijdt voor het eerst op het circuit van Shanghai, waar zondag de Grand Prix van China wordt verreden. "Het circuit ziet er mooi uit, vooral die eerste lange bocht naar rechts lijkt me heel gaaf", zegt de zeventienjarige Limburger, die twee weken geleden historie schreef door als jongste Formule 1-coureur aller tijden punten te scoren voor het wereldkampioenschap. Verstappen werd zevende in de Grand Prix van Maleisië.

Verstappen kan donderdag voor het eerst de racebaan verkennen in de vrije training. Hij kent het circuit nu alleen nog van de simulator. "Een nieuw circuit is altijd weer spannend. Ik heb enorm veel zin in het weekeinde", aldus Verstappen, die al enkele dagen in Shanghai vertoeft. "Ik geniet ervan; een hele mooie stad", meldde hij op Instagram.

De Grand Prix van China wordt sinds 2004 verreden. Michael Schumacher won de eerste editie. Hij is nog altijd in het bezit van het baanrecord. De Brit Lewis Hamilton (Mercedes) was vorig jaar de snelste.