Adam Jensen in Deus Ex: Mankind Divided

Square Enix gaat deze week waarschijnlijk de nieuwe Deus Ex: Mankind Divided aankondigen. De uitgever heeft op Twitch al een teaservideo online gezet waarin iemand gevangen is. De titel van de stream is 'CantKillProgress'.

Het is nog niet gezegd dat het Deus Ex: Mankind Divided daadwerkelijk is. Square Enix heeft alleen aangegeven dat de titel die geteaset wordt door een Westerse studio wordt gemaakt. Gezien Crystal Dynamics druk bezig is met Rise of the Tomb Raider en IO Interactive vast met een nieuwe Hitman bezig is blijft er nog maar een studio over: Eidos Montreal. Die hebben de vorige Deus Ex: Human Revolution gemaakt en Square Enix heeft al vorig jaar een trademark op de nieuwe Deus Ex-titel geregeld. Het woordje 'Progress' in de titel van de stream gaat dan ook om de vooruitgang van de mensheid in het spel.

En dan het al uitgelekte materiaal: In Deus Ex: Mankind Divided zijn er twee partijen: de augmented mensen die sterker zijn gemaakt met bionische versterkingen en de normale mensheid, die niets moet hebben van die vreemde snuiters. Adam Jensen, de hoofdrolspeler van het vorige deel is weer terug. Geen van de eindes van Human Revolution is het begin van dit verhaal, de ontwikkelaars beginnen weer aan iets nieuws. Dit keer worden je keuzes nog belangrijker. Versla je in het begin van het spel bijvoorbeeld een bende om een verbetering te pakken te krijgen, dan kan de baas daarvan later weer opduiken in een missie met versterkingen, zodat het lastiger voor jou wordt.

Augments zijn er natuurlijk weer genoeg. Dit keer kan Adam net als Ubisoft regelde in Watch Dogs computers van afstand hacken en turrets controleren. Dit keer kan hij niet alleen door muren kijken, maar ook zien hoeveel kogels iemand heeft en wat voor electronisch wapentuig diegene nog meer in zijn bezit heeft. Een nanoschild zorgt ervoor dat kogels tijdelijk afketsen op zijn lijf, zodat hij a la Rambo eens echt actie kan ondernemen.

Het eerste filmpje hieronder draait op repeat. Hierin wordt een man ondervraagd en in een isoleercel vastgehouden. Mocht je zin hebben om nutteloos dit filmpje tig keer te bekijken: ga je gang! De rest wacht wel op de officiële aankondiging. GameInformer heeft de maand mei exclusieve coverage. Deus Ex: Mankind Divided zou op pc, PlayStation 4 en Xbox One uit moeten komen. Een releasedatum is nog niet bekend.

Watch live video from CantKillProgress on www.twitch.tv

Deus Ex: Mankind Divided

Deus Ex: Mankind Divided

Deus Ex: Mankind Divided

Deus Ex: Mankind Divided

Deus Ex: Mankind Divided

Deus Ex: Mankind Divided