Duitse neonazi's willen parlementslid onthoofden

Na een brandstichting in het asielzoekerscentrum van Tröglitz, een dorp dat bekendstaat om neonaziactiviteiten, dreigen neonazi’s nu met het onthoofden van een christendemocratische politicus die nog steeds vierkant achter het project voor het asielzoekerscentrum staat.

De christendemocraat Götz Ulrich, afgevaardigde van de Oost-Duitse deelstaat Saksen-Anhalt, maakt hier melding van. 'De dreigementen zijn erg onaangenaam. Ze gaan zelfs zo ver dat ze dreigen met barbaarse methoden uit de Franse revolutie', vertelde hij de Duitse tv-zender N-TV. De politie neemt de dreigementen zeer serieus en zorgt voor 24-uursbeveiliging voor het parlementslid. Eerder stapte de burgemeester van het dorp al op door dreigementen van neonazi’s.

Extreemrechts geweld vormt in Duitsland nog een groot probleem. Op dit moment mikken deze 'helden' op asielzoekers. Mensen die huis en haard hebben moeten verlaten voor oorlogsgeweld of ander onheil. Maar ook in het verleden is er veel geweld geweest tegen minderheden.

Zo zijn er in de jaren 90 tientallen mensen van Turkse en Griekse afkomst zonder enige aanleiding koelbloedig vermoord door neonazi’s. Ook in de jaren 0 van deze eeuw zijn er door een ondergrondse extreemrechtse terreurgroep negen mensen van grotendeels Turkse afkomst en alweer zonder enige aanleiding vermoord. Een zaak die later bekend zou staan als de Dönermoorden.

Neonazi demonstratie in München (foto © Rufus 46)
foto © Rufus46