Brand tenniscomplex Belfeld onder controle

De brand in het vlakbij Venlo gelegen Belfeld, waar zondagnacht een tenniscomplex in de as werd gelegd, is onder controle. Dat meldde de brandweer.

In mum van tijd brandde tenniscentrum De Poelder, gelegen aan de Beekweg in het Limburgse dorp, tot de grond toe af. Ook het fitnesscentrum dat erin gevestigd was, ging verloren.

Brandweerlieden probeerden te voorkomen dat de brand zou overslaan naar de manege. De beplating ervan is gesmolten, maar verder is de manage gespaard gebleven, aldus de brandweer. Aanvankelijk meldde de woordvoerder dat twintig van de vijftig paarden waren weggehaald. Naar nu blijkt waren ze uit voorzorg in een ander deel van de manege geplaatst, wat verder weg van de brandhaard. Alle dieren kunnen vannacht weer terug naar hun vaste plek.

Bij de brand, die rond 1.15 uur werd ontdekt, kwam veel rook vrij, maar de wind stond gunstig. ,,Het trekt de buitengebieden in, er zijn weinig mensen en weinig woningen die er last van hebben." De rook trok eveneens richting de snelweg, maar het verkeer heeft er volgens de brandweer geen hinder van. Het nablussen gaat naar verwachting tot in de vroege ochtend door.

Het is nog onduidelijk waardoor de brand is ontstaan. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.