Real Madrid kent geen genade voor Granada

Real Madrid heeft zondagmiddag keihard uitgehaald in de thuiswedstrijd tegen Granada. De thuisclub wist met 9-1 te winnen. Met name Cristiano Ronaldo was op dreef; de Portugese ster nam vijf doelpunten voor zijn rekening. Na de pauze was ook Karim Benzema tweemaal trefzeker. Granada, de minst scorende ploeg van de Primera División, staat in Spanje op de voorlaatste plaats.

Ondanks de lage klassering wisten de bezoekers de eerste 25 minuten nog wel stand te houden. Real Madrid had al een aantal prima kansen gemist toen Gareth Bale de score opende op aangeven van Toni Kroos. Vanaf een half uur waren alle ogen even gericht op Ronaldo.

De topschutter van de Koninklijke verdubbelde de score met een schot in de verre hoek, en vier minuten later was het opnieuw raak. De defensie van Granada kreeg een voorzet van Marcelo niet weggewerkt, waardoor Ronaldo kon profiteren. Na 38 minuten, acht minuten na zijn eerste goal, voltooide Ronaldo een hattrick met een fraai schot: 4-0.

Na de pauze ging de storm nog niet liggen, want Benzema pikte na 52 minuten ook een doelpuntje mee. De Fransman vond bij de tweede paal genoeg ruimte om een hoekschop van James Rodríguez aan te nemen en af te ronden. Amper 120 tellen later scoorde Real alweer. Marcelo vond Bale, die niet zelfzuchtig was en Ronaldo zijn vierde goal liet maken.

Nadat opnieuw Benzema na 56 minuten (!) voor de ongekende 7-0 tussenstand zorgde, nam het team van Carlo Ancelotti een beetje gas terug. De thuisclub verloor even de concentratie achterin, waardoor Robert Ibáñez namens Granada de eer wist te redden. Het slotakkoord was echter weer voor Real Madrid. Diego Mainz werkte de bal in eigen doel bij een poging een voorzet van Luka Modric weg te werken. Kort voor tijd kopte Ronaldo uit een vrije bal van Modric de 9-1 op het scorebord.