Chelsea wint ondanks wereldgoal Stoke

Chelsea blijft in de Premier League een ruime voorsprong houden op de concurrentie. De Engelse koploper legde in eigen stadion Stoke City over de knie.

Nadat Arsenal en Manchester United eerder op de middag drie punten pakten, wist de ploeg van José Mourinho wat het te doen stond. Via Loïc Rémy, die speelde in plaats van Diego Costa, kwam de gastheer na vier minuten al bijna op voorsprong. Doelman Asmir Begovic had echter een antwoord op het schot van Rémy, dat flink van richting werd veranderd.

Aan de andere kant werd Stoke gevaarlijk vanuit een vrije trap. Chelsea kreeg de bal niet weggewerkt, waardoor Philipp Wollscheid kon uithalen. Het schot van de Duitser werd geblokt door Gary Cahill, waarbij de spelers van Stoke tevergeefs appelleerden voor een handsbal.

Diezelfde Wollscheid stond zes minuten voor rust aan de basis van de openingstreffer. Na zijn overtreding op Cesc Fabregas wees arbiter Jonathan Moss naar de penaltystip. Eden Hazard wist wel raad met dit buitenkansje, hij stuurde Begovic de verkeerde hoek in: 1-0.

Chelsea leek daardoor met een voorsprong de rust in te gaan, maar Charlie Adam dacht daar anders over. De 29-jarige Schot zag van eigen helft dat keeper Thibaut Courtois ver voor zijn doel stond. Adam bedacht zich geen moment en ter hoogte van de middencirkel mikte hij de bal met een fantastische boogbal in het Londense doel.

Mourinho greep in de pauze in door Diego Costa in te brengen voor Oscar en over te gaan op een 4-4-2-systeem. Na tien minuten voorkwam Begovic een doelpunt van Branislav Ivanovic uit een vrije trap, maar na ruim een uur voetballen was de keeper toch verslagen. De Bosniër leverde de bal met een uitworp zomaar in bij Chelsea, dat daar via Hazard en uiteindelijk Rémy dankbaar gebruik van maakte.

Bij de bezoekers kwamen in de slotfase Peter Crouch en Erik Pieters vervolgens binnen de lijnen, terwijl Marko Arnautovic na de 2-1 mocht invallen. Stoke kon een nederlaag echter niet voorkomen, en Begovic zorgde ervoor dat Chelsea in de slotfase niet verder uitliep.

Chelsea heeft nu zeven punten voorsprong op nummer twee Arsenal, dat bovendien een wedstrijd meer heeft gespeeld. Maandag kan Manchester City de tweede plek overnemen bij een zege op Crystal Palace (uit).