Bazoer verlengt contract bij Ajax

Riechedly Bazoer heeft zijn contract bij Ajax verlengd. De middenvelder staat nu tot medio 2020 onder contract bij de Amsterdamse club. Het was al een tijdje bekend dat de onderhandelingen voorspoedig verliepen.

Bazoer maakte oktober vorig jaar zijn debuut in het eerste elftal, in de bekerwedstrijd SV Urk – Ajax (0-4). Tot nu toe speelde hij zestien officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, hij trof twee keer doel.

"Hier ligt mijn toekomst", aldus Bazoer die blij was om zijn verbeterde contract te ondertekenen. "Als je ziet hoeveel potentie de spelers hebben, hoeveel talent en kwaliteit. Dan denk ik dat we hier iets moois kunnen bouwen met z’n allen en daar wil ik dele van uitmaken." Behalve voor het team ziet Bazoer ook voor zichzelf mogelijkheden: "Ik kan hier een betere speler worden. Zowel voetballend als tactisch kan ik nog verbeteren. Ik wil zoals het nu gaat vasthouden en belangrijk zijn voor het team."

Ook technisch directeur Marc Overmars is blij. "Het is goed dat we dit lange contract hebben kunnen rondmaken. We zaten snel op één lijn. Riechedly wordt begeleid door z'n broer en samen hebben ze hiermee een goed signaal afgegeven. Wij zijn als club natuurlijk bij met dit contract, maar het is ook een signaal dat ze nadenken over Riechedly zijn eigen carrière. Want de interesse van grote clubs in Europa is er al, dat zegt veel over zijn talent en hij is nog maar achttien jaar."

"Hij maakt nu natuurlijk ook een goede periode door. Voor hem is het belangrijk dat hij bij Ajax elke dag focus houdt en keihard blijft werken. Riechedly heeft nog een lange weg te gaan, maar het ziet er heel goed uit voor hem", besluit Overmars. 

Bazoer tot de zomer van 2020 in dienst van Ajax. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)
Bazoer tot de zomer van 2020 in dienst van Ajax. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)