'Rode maan teken van rampspoed'

Het zou zomaar kunnen zijn dat we deze Pasen allemaal het haasje zijn. Een Amerikaanse priester voorspelt namelijk ramp en tegenspoed voor het paasweekend.

Dit heeft alles te maken met de zogenaamde 'bloedmaan' zoals dit weekeinde te zien is in delen van Azië, Noord-Amerika en Australië. Dit verschijnsel is namelijk terug te vinden in de bijbel en wanneer je –zoals pastoor John Hagee- een creatieve manier van lezen toepast, dan zou je er zomaar een nare voorspelling uit kunnen halen.

Volgens de ingewijde priester laat het verschijnsel zien dat er een wereldwijde gebeurtenis op komst is. In de bijbel staat namelijk: "De zon zal veranderd worden in duisternis en de maan in bloed, voordat de grote en geduchte dag des Heren komt" (Joël 2.31).

De man gelooft dat er iets dramatisch gaat gebeuren in het Midden-Oosten. Waarschijnlijk heeft het iets te maken met Israel, voegt de priester toe. Dit gebeuren zal verstrekkende gevolgen hebben voor de hele wereld.

Een gewaagde voorspelling, want het Midden-Oosten is al tientallen jaren een oase van rust en vrede.

De zogenaamde 'bloedmaan' is een verschijnsel wanneer de maan verstoppertje speelt in de schaduw van de aarde. De afgelopen 2000 jaar is dit niet vaak gebeurd, maar sinds 2014 is dit alweer de derde keer. Reden genoeg om er het zijne van te denken.

Hagee zegt verder dat in deel 2 van Joël te vinden is dat op de dag van de Heer de zon zal weigeren te schijnen. Iets dat 's nachts wel vaker het geval is. Saillant detail is wel dat de andere kant van de wereld vanavond te maken krijgt met een maansverduistering die ongeveer een minuut of vijf zal duren.