20th Century Fox kneedt Play-Doh-film

Na het grote succes van The Lego Movie zijn er opnieuw plannen om een film te maken over kinderspeelgoed, dit keer over Play-Doh.

Voor iedereen die als kind alleen videogames speelde: Play-Doh is die kleurige, lekker ruikende klei in gele potjes. Het product bestaat sinds 1955 en is sinds 1991 in handen van Hasbro. Het is nog altijd populair bij kleine kinderen, in 2005 werden er wereldwijd 95 miljoen potjes verkocht.

Volgens Deadline is regisseur Paul Feig (onder andere bekend van de film Bridesmaids) met 20th Century Fox in gesprek om de regie van de Play-Doh film op zich te nemen. Feig werkte al eerder met de studio samen voor de films The Heat en Spy, en is momenteel druk bezig met een nieuwe Ghostbusters-film.

De Play-Doh film zou een live-action film worden, en dus een andere richting uitgaan dan de (CGI) stop motion Lego Movie. Het is nog niet bekend wie er in te zien zal zijn of voor wanneer het project gepland staat.

Blijkbaar is er veel interesse in speelgoedfilms; er is een Playmobil-film in de maak en er wordt gewerkt aan twee andere films over Hasbro producten (Jem and the Holograms en Magic: the Gathering).