Pokémon Rumble World aangekondigd

Pokémon Rumble World is aangekondigd. Het is voor het eerst in de Pokémon Rumble-serie dat Pokémon- en Mii-personages samen op avontuur gaan en het grote koninkrijk met Toy Pokémon verkennen!

Alle 719 soorten Pokémon die zijn verschenen in de videospellen tot aan Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire zijn erin te ontdekken en te verzamelen. Ook de mega-evoluties van Pokémon voegen zich in de strijd, evenals Primal Groudon en Primal Kyogre. Maar er verschijnen niet alleen maar Pokémon in Pokémon Rumble World. Het spel maakt gebruik van Streetpass waardoor je andere Mii-personages van andere spelers tegenkomt.

Het verhaal speelt zich af in het Kingdom of Toys en begint met de situatie dat het personage van de speler voor de koning moet verschijnen. Hij begroet de Personal Mii van de speler en legt uit waarom hij zo geïrriteerd is dat hij maar één Pikachu bezit. Hij vertelt ook over een mysterieuze tovenaar die wel tien Pokémon bezit. De koning is boos op deze tovenaar en vraagt jouw hulp om ervoor te zorgen dat hij er elf in bezit krijgt. Daarnaast wil hij jouw hulp om die tovenaar eens goed de les te lezen door nog meer Pokémon te verzamelen. En zo gaat onze held, vergezeld door de enige Pikachu van de koning, vanuit Castle Town met een heteluchtballon op weg naar onbekende streken.

Pokémon Rumble World is kosteloos verkrijgbaar in de Nintendo eShop vanaf 8 april 2015 voor de Nintendo 3DS-familie.