Red Bull en Renault begraven voorlopig strijdbijl

Red Bull Racing en Renault zullen elkaar voorlopig niet publiekelijk af gaan vallen. Het Formule 1-team en haar motorenleverancier uitten de afgelopen weken regelmatig kritiek op het functioneren van de ander, maar na een gesprek is de lucht volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko enigszins geklaard.

De turbomotor van Renault kan dit jaar bij lange na niet tippen aan die van Mercedes of Ferrari, terwijl Red Bull ook zelf de nodige problemen heeft. Marko sprak met Servus TV over de situatie. "We hebben met elkaar gesproken en bepaald hoe we de rest van het seizoen zullen gaan werken. We hoeven geen vrienden te zijn, maar we hebben een motor nodig die werkt. Onder de huidige reglementen is het onmogelijk om het gat naar de leiders te dichten, maar in het verleden hebben we bewezen toch te kunnen winnen met minder krachtige motoren."

"We hebben allemaal kunnen zien wat Ferrari heeft bewerkstelligd. Volgens Renault-engineers kunnen we eind dit jaar op dat niveau zitten en weer tegen de top vechten. We begraven voorlopig de strijdbijl en richten ons op samenwerking om ons naar voren te werken."