KaapverdiŽ zet Portugal voor schut, ArgentiniŽ wint

Portugal heeft dinsdag in eigen land een beschamende nederlaag moeten incasseren. De nummer zeven van de wereldranglijst boog in Estoril met 2-0 voor Kaapverdië, dat op de 38e plaats staat. Odaïr Fortes en Gegé bezorgden het Afrikaanse land van de Portugese bondscoach Rui Aguas een verrassende overwinning. Portugal speelde het laatste half uur met tien man nadat André Pinto met rood van het veld was gestuurd.

Bondscoach Fernando Santos van Portugal gaf zijn tweede keus een kans tegen Kaapverdië. Alle Portugese sterren, onder wie Cristiano Ronaldo, ontbraken in de selectie. Dat was een tegenvaller voor Jeffry Fortes, de Kaapverdiaanse verdediger van FC Dordrecht die zich had verheugd op een duel met de vedette van Real Madrid. Met een overwinning op 'Portugal B' kan Fortes desondanks met een tevreden gevoel terug naar de hekkensluiter van de eredivisie.

Argentinië heeft dinsdagavond in de Verenigde Staten (plaatselijke tijd) ook de tweede oefeninterland zonder sterspeler Lionel Messi gewonnen. De ploeg van bondscoach Gerardo Martino versloeg Ecuador in het ijskoude MetLife-stadion in New Jersey met 2-1. De Argentijnse treffers kwamen op naam van Sergio Agüero en Javier Pastore. Miller Bolanos bracht het doelpunt van Ecuador op zijn naam.

Argentinië, dat in voorbereiding is op de Copa America komende zomer in Chili, won zaterdag met 2-0 van El Salvador in Washington. Ook in die wedstrijd bleef aanvoerder Messi aan de kant. De topscorer van Barcelona is door een voetblessure niet helemaal fit.

In andere oefeninterlands in de Verenigde Staten won Mexico met 1-0 van Paraguay en versloeg Venezuela met dezelfde cijfers Peru.