Slachtoffers schietpartij NSA stalen auto

Twee als vrouw verklede mannen die maandag bij de poort van het hoofdkantoor van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA terechtkwamen in een schietpartij reden rond in een auto die ze kort daarvoor hadden gestolen. Dat heeft de politie gezegd. De mannen hadden de auto meegenomen na een 'feestje' in een motel in de buurt. Een van de mannen kwam om het leven, de andere raakte gewond.

De eigenaar van de wagen kwam rond half acht 's avonds aan bij een motel, samen met de twee hem onbekende verdachten die hij kort daarvoor had opgepikt in Baltimore, aldus de politie. Of er sprake was van seksuele activiteiten en of er drank of drugs in het spel waren wilde een woordvoerster niet zeggen. Een uur nadat de man had ingecheckt in het motel ging hij naar het toilet. Toen hij terugkwam waren de twee verdachten er vandoor met zijn autosleutels. De man belde daarop de politie.

Even voor negen uur namen de twee verdachten een afslag op de snelweg die direct naar de toegang tot het NSA-hoofdkantoor leidt. Ze negeerden de aanwijzingen van agenten bij de poort waarna de situatie al snel uit de hand liep. De twee mannen reden met hun auto in op een patrouillewagen en de agenten openden het vuur. Het is niet duidelijk of de bestuurder is doodgeschoten of op andere wijze om het leven is gekomen.

Het komt vaker voor dat mensen de verkeerde afslag nemen en bij het NSA-terrein komen. Als mensen zich houden aan de aanwijzingen van de agenten leidt dit zelden tot problemen.