Gunstige loting Nummerdor/Varenhorst WK beachvolleybal

Maandagavond was de loting voor het wereldkampioenschap beachvolleybal in Nederland. De loting werd voltrokken in het Mauritshuis te Den Haag. Aan het toernooi doen 96 koppels mee, 48 koppels bij de mannen en 48 koppels bij de dames.   

Bij de loting waren twee Nederlandse teams op basis van de wereldranglijst geplaatst als groepshoofd. Zowel het duo Reinder Nummerdor/Robert Varenhorst (mannen) als Madelein Meppelink/Marleen van Iersel (vrouwen) zijn als nummer één in de groep geplaatst en spelen hun poulefase in Den Haag.

Nummerdor en Varenhorst zijn gekoppeld aan Michal Kadziola/Jakub Szalankiewicz (Polen), Carlos Escobar/David Vargas (El Salvador), beter bekend als Tato/Pepe, en het Cubaanse tweetal Sergio Gonzalez/Nivaldo Diaz. De Europees kampioenen Meppelink en Van Iersel zullen aantreden tegen Melissa Humana-Paredes/Taylor Pischke (Canada), Tatyana Mashkova/Irina Tsimbalova (Kazachstan) en de zusjes Maria Jose en Maria Andrea Orellana uit Guatemala.

Onder het toeziend ook van het Meisje met de Parel zijn de regerend wereldkampioenen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, die beiden een lastig jaar hebben gehad, in poule E ingedeeld met de Italiaanse Europees kampioenen Paolo Nicolai en Daniele Lupo, Alexander Huber/Robin Seidl (Oostenrijk) en Rodrigo Salinas/Matias Tobar (Chili).

Aan het WK doen negen Nederlandse teams mee (vijf mannen, vier vrouwen). Twee teams zijn nog niet bekend. De laatste plekken worden ingenomen door de winnaars van de wildcards die in juni tijdens de Eredivisie op het spel staan. 

Het WK wordt gespeeld van 25 juni tot en 5 juli. Het WK vindt plaats in vier steden in Nederland. Speciaal voor het WK worden tijdelijke stadions gebouwd op bijzondere locaties in Den Haag (Hofvijver), Amsterdam (de Dam), Apeldoorn (Marktplein) en Rotterdam (ss Rotterdam). In elk van de vier steden worden poulewedstrijden, zestiende finales, achtste finales en kwartfinales gespeeld. De openingswedstrijden en alle halve finales en finales worden gespeeld in Den Haag.