Mercedes erkent foute tactiek in GP MaleisiŽ

De gezichten bij Mercedes stonden op onweer na de Grand Prix van Maleisië. De Duitse renstal zag op het circuit van Sepang een einde komen aan de hegemonie, die vorig jaar leidde tot zestien zeges in negentien races. Wereldkampioen Lewis Hamilton won twee weken geleden nog met grote overmacht de openingsrace in Melbourne, maar werd nu weggereden door de Ferrari van Sebastian Vettel. "Het was geen beste dag voor Mercedes, maar wel een mooie voor de Formule 1. We nemen ons verlies en moeten vooral kalm blijven", zei teambaas Toto Wolff na de race, waarin Hamilton als tweede eindigde en Nico Rosberg als derde.

Beide coureurs erkenden dat de keuze om al van banden te wisselen na vier ronden, toen de safetycar op de baan reed na een uitglijder van de Zweed Marcus Ericsson, verkeerd uitpakte. "Het was voor de race al afgesproken dat we in zo'n geval een pitstop zouden maken, maar we hadden er niet op gerekend dat veel andere auto's op de baan bleven", zei Rosberg.

Hamilton en Rosberg vielen terug in het veld en moesten zich in druk verkeer naar voren zien te werken, acties die veel van de banden vergden. Vettel profiteerde optimaal en kon een comfortabele voorsprong opbouwen.