Cosby weer beschuldigd van misbruik

Bill Cosby is opnieuw beschuldigd van seksueel misbruik. Twee nieuwe vrouwen doen een boekje open over de 77-jarige komiek en vertellen dat hij hen decennia geleden, toen zij tieners waren, drogeerde en daarna misbruikte, meldt Page Six.

Sunni Welles en Margie Shapiro lazen vrijdag statements voor in bijzijn van showbizz-advocaat Gloria Allred. De vrouwen voegen zich met hun verklaringen bij meer dan dertig andere vrouwen die door Cosby zouden zijn misbruikt. De bekendste is voormalig top-model Janice Dickinson.

Welles vertelde dat ze 17 jaar was en het wilde maken als zangeres toen Cosby haar halverwege jaren 60 in Hollywood misbruikte na een bezoek aan een jazzclub. "Hij was een ster. Hij was Bill Cosby, dus ik stopte het weg totdat al deze moedige vrouwen met hun verhaal naar buiten durfden te komen", sprak Welles.

Vertegenwoordigers van Cosby, die tot nu toe altijd ontkend heeft, wilden niet reageren op de nieuwe aantijgingen. De komiek werd nooit veroordeeld voor de beschuldigingen tegen hem. In 2005 trof hij een schikking in een civiele procedure wegens seksueel wangedrag. Eerdere beschuldigingen werden door de advocaten van Cosby afgedaan als laster.