Team Corendon zet schaatsers op non-actief

Het management van Team Corendon heeft de schaaters Koen Verweij, Renz Rotteveel, Sjoerd de Vries en Maurice Vriend in samenspraak met de hoofdsponsor tijdelijk op non-actief gesteld. De vier heren zijn tot 17 april niet welkom, zo laat de ploeg weten.

Team Corendon gaf geen reden waarom de schaatsers geschorst worden, maar het is zeer aannemelijk dat dit de brief is waarin Verweij, Rotteveel, De Vries en Vriend het vertrouwen opzegden in coach Jan van Veen en teammanagers Chiel van Praag en Martijn Kabbes.

Eerder werd bekend dat Corendon-eigenaar Atilay Uslu een brief daarover had gekregen. Uslu liet eerder weten vanaf maandag het gesprek aan te gaan met iedereen binnen het team om zo een einde te maken aan de onrust die een smet vormde op het afgelopen seizoen. "Al die kampen binnen ons team, al die incidenten, daar zijn we klaar mee."

Uslu wil met zijn bedrijf de schaatssport absoluut niet verlaten. "Mijn ambitie blijft hetzelfde: ik wil het beste schaatsteam van Nederland. Ik begin met een blanco vel en dan gaan we de ploeg invullen volgens mij visie", liet hij optekenen.