Gemeente fopt maatschappelijke opruimactie

Goedbedoelende brave borsten die zich graag wilden inzetten voor een schoner Utrecht kwamen afgelopen woensdag bedrogen uit. Het vuil wat ze aan het opruimen waren, bleek eerder die dag speciaal voor de actie gedumpt te zijn door medewerkers van de gemeente.

Medewerkers van het bierbrouwbedrijf AB InBev hielden een opruimactie in Utrecht om te teambuilden en tegelijk iets terug te geven aan de stad Utrecht. Raadslid voor de gemeente Utrecht Erwin van Selm was er echter getuige van dat gemeentelijke medewerkers die ochtend in het park aan kwamen rijden om vuil te dumpen, zodat de opruimactie ook echt wat om op te ruimen had. 

De gemeenteraad en deelnemers aan de opruimactie zijn woedend en eisen een verklaring. Met de actie had men ook écht zwerfvuil op kunnen ruimen en de stad daadwerkelijk een betere plek kunnen maken, menen zij. 

 Een woordvoerder van de gemeente meldt aan RTV Utrecht dat het allemaal niet zo slecht is bedoeld. 'Het is een overijverige medewerker geweest die dacht: 'Als er straks mensen komen opruimen, moet er wel wat op te ruimen zijn'. 'De medewerker heeft het zelf bedacht, het was geen opdracht van de gemeente. Het is niet helemaal oké, maar niet slecht bedoeld. Het was dom en het verdient geen schoonheidsprijs. De medewerker is hierop aangesproken door zijn leidinggevende.'

Als kleine kanttekening wil uw trouwe verslaggever nog even melden dat we bij FOK! vuil rapen gelukkig niet als teambuilding beschouwen, maar liever samen lekker in de kroeg zitten.