Duitsland en Australië in evenwicht, Bendtner behoedt Deens elftal voor verlies

Het nationale voetbalelftal van Duitsland heeft woensdag ternauwernood gelijk weten te spelen in het oefenduel met Australië. Lukas Podolski redde pas in de slotfase een punt voor de regerend wereldkampioen: 2-2. De oefenwedstrijd gold voor de Duitsers als opwarmertje voor de EK-kwalificatiewedstrijd van komende zondag tegen Georgië.

Marco Reus opende na ruim een kwartier spelen de score voor Duitsland. Vlak voor rust trok James Troisi de stand gelijk. Mile Jedinak bracht de Australiërs vijf minuten na het begin van de tweede helft zelfs op voorsprong met een fraaie vrije trap. Daar leek het lang bij te blijven, maar in de 81e minuut tekende Podolski alsnog voor de 2-2.

Het Amerikaanse voetbalelftal heeft woensdagavond in Aarhus bijna Denemarken verrast in een vriendschappelijke wedstrijd. Het team van bondscoach Jürgen Klinsmann leidde zeven minuten voor tijd nog met 2-1 door doelpunten van Jozy Altidore en diens opvolger bij AZ, Aron Jóhannsson. Nicklas Bendtner, die vorige week bij VfL Wolfsburg in de spits de voorkeur kreeg boven Oranje-international Bas Dost, maakte echter gelijk en besliste het duel in blessuretijd met zijn derde van de avond: 3-2. De assist was van oud-Ajacied Christian Eriksen.

Altidore opende der score op aangeven van Timothy Chandler. Bendtner bepaalde de ruststand op 1-1. Halverwege de tweede helft zette Jóhannsson de Amerikanen opnieuw op voorsprong na voorbereidend werk van Altidore. De Alkmaarse spits, die ook een IJslands paspoort heeft, maakte meteen daarna plaats voor Rubio Rubin van FC Utrecht.

Bij Denemarken had Nicolai Boilesen (Ajax) een basisplaats. Simon Poulsen (AZ) verving hem vroeg in de tweede helft. Lasse Schöne (Ajax) mocht van bondscoach Morten Olsen het laatste kwartier meedoen.

Het Zuid-Afrikaans voetbalelftal heeft woensdag een oefenduel met Swaziland in het nationaal stadion in Lobamba met 3-1 gewonnen. Alle treffers werden na rust gemaakt. Thulani Serero deed het voorbereidende werk voor de 2-0 van Thabo Mnyamane. Vlak daarna werd de Ajacied naar de kant gehaald.

Kamohelo Mokotjo (FC Twente) speelde wel de hele wedstrijd. De andere Zuid-Afrikaanse goals waren van de lange verdediger Thulani Hlatshwayo, opgeleid bij Ajax Cape Town, en invaller Mandla Masango. Felix Badenhorst scoorde tegen.

Schotland speelde in Hamden Park tegen Noord-Ierland. De burenruzie werd in de 85e minuut beslist door Christophe Berra. Hij scoorde namens de thuisploeg de enige treffer van de wedstrijd.