Oud-BBC-dj Neil Fox aangeklaagd voor misbruik

Opnieuw is een medewerker van de BBC aangeklaagd voor seksueel misbruik. Het gaat om dj en presentator Neil Fox. Hij is aangeklaagd voor aanranding en seksueel misbruik van zes slachtoffers, onder wie drie minderjarige meisjes. Dat meldt de BBC maandag.

Het misbruik zou tussen 1991 en 1996 plaats hebben gevonden. De 53-jarige Fox, die tussen 2001 en 2003 als jurylid te zien was in Pop Idol, ontkent volgens zijn advocaat alle aanklachten. De oud-radio-dj werd op 30 september 2014 voor het eerst gearresteerd nadat er vier aanklachten tegen hem waren ingediend. In december vorig jaar werd hij opnieuw opgepakt toen er nog drie aanklachten tegen hem waren binnengekomen.

Het onderzoek naar Fox was geen onderdeel van Operation Yewtree, dat werd ingesteld nadat BBC-ster Jimmy Savile tientallen mensen bleek te hebben misbruikt in een Brits ziekenhuis. Het schandaal kwam pas na zijn dood in 2011 aan het licht. In het daaropvolgende onderzoek werden onder anderen oud-popartiest Gary Glitter, mediagoeroe Max Clifford en oud BBC-radio-dj Chris Denning veroordeeld.