Kemkers ontkent terugkeer in schaatssport

Gerard Kemkers zal niet op korte termijn terugkeren in de schaatssport. Vandaag kwam het Algemeen Dagblad met het nieuws dat de succescoach parttime in dienst zou treden bij iSkate en zo Ireen Wüst naar de komende spelen zou moeten gaan leiden. Kemkers ontkent dat echter stellig.

Wüst koos na het verdwijnen van de ploeg TVM voor Team Continu van Marianne Timmer en Gianni Romme. Hoewel de samenwerking goed verliep besloot Wüst toch te vertrekken bij de ploeg omdat ze het trainen met de mannen miste. De kans is groot dat ze onder de vleugels van iSkate een nieuwe ploeg op mag richten. Drukwerkdeal.nl zou de beoogde sponsor van het team zijn dat onder leiding van Rutger Tijssen zou komen te staan. Trainen met de mannen is in deze constructie ook mogelijk, want de sprintploeg Beslist.nl van Gerard van Velde valt ook onder iSkate.

Hoewel Kemkers deze schaatswinter op de achtergrond als klankbord voor Wüst fungeerde zal ze het zonder haar succestrainer moeten stellen. Kemkers ging eind vorig jaar bij FC Groningen aan de slag als manager Performance Center waarbij zijn belangrijkste taak is om het Topsportzorgcentrum op Sportpark Corpus den Hoorn van de grond te krijgen. Hij moet de omstandigheden scheppen waaronder bij de Groningers veel meer talenten door kunnen breken.

Hoewel de 48-jarige Groninger slechts een contract voor een seizoen hebben beide partijen de intentie om dit te verlengen. Kemkers: "Het klopt dat er vanuit de schaatswereld serieus aan mij getrokken wordt, maar ik ben vast van plan in mijn missie bij FC Groningen te slagen. Ik heb een grote passie en drive om iets neer te zetten in Groningen en als sportman zeg ik: dat gaat me lukken ook! Ik heb in korte tijd mijn hart en ambities aan de club verpand. Het is nog te vroeg om over contractverlenging te praten, maar wij zijn absoluut voornemens om zijn contract om te zetten in onbepaalde tijd."

Gerard Kemkers ontkent terugkeer in schaatssport (Pro Shots/Jan Kanning)
Gerard Kemkers ontkent terugkeer in schaatssport (Pro Shots/Jan Kanning)