Go Ahead bevestigt ontslag trainer Booy

Foeke Booy is niet langer de trainer van Go Ahead Eagles. De nummer zeventien van de eredivisie bevestigde zondagmiddag per direct afscheid te hebben genomen van de coach. De raad van commissarissen is tot het besluit gekomen 'omdat het draagvlak in brede lagen van de club op dit moment onvoldoende is'. Dennis Demmers is aangesteld als interim-trainer.

De positie van Booy stond de laatste weken al onder druk. Go Ahead verloor de laatste vijf wedstrijden in de eredivisie. Booy maakte eerder al bekend dat hij na dit seizoen zou vertrekken uit Deventer. Daarna verloor de ploeg op bezoek bij NAC Breda (1-0) door een doelpunt in de slotminuut en zaterdag bleek Vitesse (2-0) te sterk. Go Ahead staat inmiddels zeventiende en stevent af op play-offs om promotie/degradatie.

Het 'Foeke rot op' golfde zaterdag in de slotfase veelvuldig van de tribunes. Na afloop verzamelden boze supporters zich bij de ingang van het stadion. "Dat is vervelend en onze situatie is ook vervelend", reageerde Booy. "Ik weet dat ik er keihard aan werk en dat we er alles aan doen met elkaar. Ik had het ook liever anders gehad."

De clubleiding noemt het besluit om Booy te moeten ontslaan 'zeer teleurstellend'. "Er is zeer prettig en goed met Foeke Booy samengewerkt."