Hearts terug in Schotse Premier League zonder te spelen

Hearts of Midlothian keert na een jaar afwezigheid terug in de Schotse Premier League. De club werd vandaag kampioen van de Championship zonder te spelen. Nummer twee Hibernian verloor thuis met 0-2 van Rangers FC (nummer drie). Hibernian heeft 23 punten achterstand op Hearts en die zijn met nog zeven wedstrijden te spelen niet meer in te halen. 

Hearts, dat zaterdag met 0-3 won bij Falkrik, heeft na 29 duels 78 punten verzameld, Hibernian volgt op 55 punten en de Rangers hebben er 52, al hebben die een duel minder gespeeld. Ook Rangers maakt geen kans meer op de titel. 

Lee Wallace opende vlak voor rust de score en in de tachtigste minuut maakte Kenny Miller er 0-2 van. Het was de eerste nederlaag van Hibernian sinds december, terwijl het voor de Rangers het de eerste overwinning is na vijf gelijke spelen. 

Voor Hibernian en Rangers zit promotie er ook nog in, alleen niet meer rechtstreeks. De nummers drie en vier spelen eerst een playoff, momenteel dus Rangers FC en Queen of the South, tegen elkaar en de winnaar neemt het op in een tweekamp tegen de nummer twee. De winnaar van de playoff speelt dan de finale tegen de nummer elf uit de Premier League en de winnaar daarvan speelt volgend seizoen op het Schotse hoogste niveau.