Eindelijk winst voor Atlético Madrid en goal voor Torres

Atlético Madrid heeft een einde gemaakt aan de reeks gelijke spelen in de Primera División. De Spaanse kampioen boekte in het eigen stadion Vicente Calderón een overwinning op Getafe: 2-0. Atlético staat op de vierde plaats, één punt achter Valencia dat vrijdag al won bij Elche (0-4). Barcelona en Real Madrid hebben respectievelijk zes en vijf punten meer.

Fernando Torres opende in de derde minuut met een kopbal de score, na een vrije trap van Koke. De spits vierde zijn eerste doelpunt in de Primera División sinds mei 2007. De Portugese middenvelder Tiago verdubbelde kort voor rust de score, opnieuw uit een spelhervatting.

De ploeg van trainer Diego Simeone bereikte dinsdag de kwartfinales van de Champions League door Bayer Leverkusen via strafschoppen te verslaan.