'Griekenland moet vertrouwen herwinnen'

Tussen Griekenland en zijn partners in de eurozone bestaat een door Griekenland veroorzaakte vertrouwenscrisis. Het is aan Griekenland om dat grote probleem op te lossen door zijn beloftes na te komen. Dat maakte de Oostenrijkse minister Hans Jörg Schelling van Financiën zaterdag duidelijk.

"We hebben twee problemen op dit moment. Het ene is het vertrouwen in Griekenland, omdat als wij iets beslissen het de volgende dag weer anders is. Het tweede probleem is dat we niet de feiten en cijfers krijgen. En het is erg moeilijk om beslissingen te nemen op basis van niets", zei Schelling zaterdag in een interview met het Oostenrijkse radiostation ORF.

Hij merkte verder op dat de Griekse regering tegen de afspraken in het Griekse parlement keer op keer maatregelen introduceert waarover met de ministers van Financiën van de eurozone geen overeenstemming is bereikt. "Ze doen dit elke dag, en dat is niet bevorderlijk voor het vertrouwen. Dat is het grootste probleem dat we op dit moment hebben", aldus Schelling.