Atari sust Rollercoaster Tycoon-fans

Toen de allereerste gameplaytrailer uitkwam voor Rollercoaster Tycoon World (zie het filmpje hieronder), kon die op veel kritiek rekenen van fans. Vooral de graphics werden finaal afgebrand en afgedaan als amateuristisch en ouderwets. Atari probeert nu de schade wat te beperken en schrijft in zijn blog dat de graphics te verwachten waren, omdat de game nog in pre-alpha fase zit.

"Sinds we een nieuw team hebben samengesteld afgelopen herfst, hebben we ons voornamelijk gefocust op de kern en al het werk onder de motorkap. Dit is waarom er nog niet heel veel vooruitgang te zien was in de game op visueel gebied. Werk aan de engine is enorm belangrijk voor de stabiliteit van het spel, en het kost veel werk en tijd om dit goed te krijgen", aldus Atari. Verder schrijven ze ook dat de engine nu af is en ze zich kunnen gaan concentreren op het visuele aspect.

"Het punt van de trailer was niet om te laten zien hoe de game er uiteindelijk uit komt te zien, maar hoeveel voortuigang er was geboekt. We zijn sinds kort ook gebruik gaan maken van de Unity 5 engine, die de visuele kwaliteit moet verbeteren, en we brengen veranderingen aan in de art om het er meer realistisch uit te laten zien." 

Laten we hopen dat Atari ook zijn beloften nakomt. Rollercoaster Tycoon World staat gepland om aan het einde van dit jaar uit te komen.

Atari sust Rollercoaster Tycoon-fans