Cricketers Nieuw-Zeeland naar halve finale WK

Nieuw-Zeeland heeft op het wereldkampioenschap cricket de halve finales bereikt. De Black Caps versloegen in het eigen Wellington West Indies met 143. Martin Guptill zette namens Nieuw-Zeeland een recordscore op het bord. 

Nieuw-Zeeland begon met batten en liet 393 runs noteren tegenover het verlies van zes wickets neer. Van die score nam Guptill ruim de helft van de runs voor zijn rekening. Met 237 not out uit 163 ballen (11x6, 24x4) verbeterde hij het WK-record van Chris Gayle die eerder dit WK voor West Indies tegen Zimbabwe 215 runs maakte.

West Indies kwam uiteindelijk niet verder dan 250 runs all out (30.3 overs). Gayle en Jason Holder kwamen tot respectievelijk 61 en 42 runs. Bowler Trent Boult was goed voor vier van de tien wickets namens Nieuw-Zeeland. 

In het eendaagse cricket is Guptill na Rohit Sharma (de recordhouder met 264 runs), Sachin Tendulkar, Virender Sehwag en Gayle pas de vijfde speler die een double century op zijn naam schrijft.

Over drie dagen speelt Nieuw-Zeeland in Auckland zijn halve finale tegen Zuid-Afrika. Twee dagen daarna is de andere halve finale tussen Australië en India. De finale is op zondag 29 maart in Melbourne.