Menigte lyncht koranverbrandster

In de middeleeuwse enclave die we Afghanistan noemen, is een 27-jarige dame door een boze menigte moslims op gruwelijke wijze vermoord. Haar misdaad: ze had een boekje verbrand.

Dit boekje was getiteld De Koran. Een dubieuze verzameling geschriften waarvan moslims denken dat het gedicteerd is aan een analfabete zakenman door de schepper zelf. Vooral laaggeletterde fans van dit boekje ontsteken vaak in woede wanneer er onvoldoende respect voor dit vroegmiddeleeuwse werkje getoond wordt.

De vrouw heeft dat ook geweten: eerst hebben een paar 'mannen' haar murw geschopt. Daarna werd ze geslagen en gestenigd. Toen was ze zomaar dood. Maar dat was nog niet genoeg om de blinde haat te koelen: de menigte ging nog even vrolijk verder met de mishandeling. Vervolgens ging de fik erin en werd het zielloze lichaam in een rivier gedumpt.

Deze uitvoering van Allah's wil vond plaats in het centrum van hoofdstad Kaboel, vlakbij de Shah-e Doh Shamshira-moskee. Als we de ouders van het slachtoffer mogen geloven, leed de jongedame al een jaar of zestien aan een geestesziekte. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de dame in kwestie niets met de vredelievende islam heeft en op deze wijze haar ongenoegen kenbaar wilde maken. De ouders zouden dat natuurlijk nooit durven toe te geven in het religekke land.

Vier mannetjes zijn opgepakt. De rest van de meute loopt nog vrij rond.

 


Allah is groot (aldus de menigte)