Rutten hoopt op Kazim tegen PSV, Cambuur mist Van de Streek tegen AZ

Trainer Fred Rutten van Feyenoord hoopt zondag in de topper tegen PSV weer een beroep op Colin Kazim-Richards te kunnen doen. De spits is zo goed als hersteld van een hamstringblessure en trainde vrijdag weer volop mee. "Dat zag er goed uit. We wachten nu af of hij een reactie krijgt", aldus de coach. Jean-Paul Boëtius is zeker weer inzetbaar na een blessure, terwijl Sven van Beek na zijn schorsing ook weer mag voetballen.

Rutten hoopt in de eigen Kuip revanche te kunnen nemen voor de nederlaag in Eindhoven, eerder dit seizoen. Toen won PSV in blessuretijd met 4-3. "Voor mijn gevoel zijn we daardoor definitief afgehaakt in de strijd om het kampioenschap", zei Rutten. "We hopen er zondag een soortgelijk duel van te maken, alleen zitten wij dan deze keer hopelijk aan de goede kant van de medaille."


SC Cambuur treedt zaterdag in Alkmaar tegen AZ aan zonder Sander van de Streek. De middenvelder, dit kalenderjaar in prima vorm, heeft een lichte blessure opgelopen op de training. Daarnaast kan coach Henk de Jong geen beroep doen op de geblesseerden Michiel Hemmen, Martijn Barto, Marlon Pereira, Donovan Slijngard en Calvin Mac-Intosch.

Bij de thuisploeg keert Nemanja Gudelj weer terug in de basis. De middenvelder ontbrak vorige week tegen Vitesse vanwege een schorsing. Celso Ortiz is weer fit, al twijfelt coach John van den Brom nog of hij de Paraguayaan opneemt in de selectie. Wel verklapte de trainer dat Aron Jóhannsson in de basis zal starten. De Amerikaanse bondscoach Jürgen Klinsmann is speciaal naar Alkmaar afgereisd om de spits te bekijken. ,,Hij komt niet voor niets'', zei Van den Brom vrijdag.