Agent onherkenbaar in strafbank voor ongeluk

Een lid van een arrestatieteam van de politie staat vrijdagmiddag voor de strafrechter in Den Bosch omdat hij in 2013 op een kruising in Eindhoven een achttienjarige scootterrijdster heeft doodgereden. De politieman bestuurde een van de vijf auto's van het arrestatieteam dat op weg was naar een melding over een verwarde man in Bergeijk.

De auto's reden met licht- en geluidssignalen door Eindhoven. De agent reed 90 kilometer per uur waar 50 kilometer was toegestaan. De aanrijding was niet meer te voorkomen toen de vrouw groen licht kreeg en de kruising opreed.

Het Openbaar Ministerie was niet van plan om de agent te vervolgen maar werd daartoe gedwongen door het gerechtshof na een klacht van de nabestaanden. Zij vinden dat de agent roekeloos en gevaarlijk heeft gereden.

Vanwege hun riskante werk wil de politie dat de identiteit van leden van een arrestatieteam geheim blijft. De verdachte komt daarom vrijdag anoniem en onherkenbaar voor de rechter. De rechtbank wilde vooraf niet toelichten hoe dat precies wordt geregeld.