Van Barneveld stunt met zege op Taylor in Premier League

Darter Raymond van Barneveld heeft vanavond in de zevende ronde van de Premier League gewonnen Phil Taylor. In Glawgow was Barney met 7-4 te sterk voor The Power.

Taylor kwam snel 0-2 voor. Bij die stand ging de zestienvoudig wereldkampioen echter in de fout. De Engelsman kon 125 uitgooien. Hij koos echter niet voor de bull, maar liet dubbel 16 over. Vervolgens gooide Barney 144 uit en dat bleek het kantelpunt in de partij. Met een finish van 91 werd het 2-2. Van Barneveld kwam nog een keer achter, maar pakte daarna vier legs op rij.

Taylor had uiteindelijk een gemiddelde van 115,80, deze score is een record. Het is nog nooit eerder voortgekomen dat een darter verloor met een gemiddelde van bijna 116. "Hoe is het mogelijk dat je iemand met zo'n gemiddelde verslaat?", vroeg Van Barneveld, zelf goed voor 104,18, zich verbaasd af na afloop van de partij.

Doordat Kim Huybregts later op de avond met 5-7 verloor van Gary Anderson staat de Belg nog vaster op de onderste plaats en lijkt het tweede deel van de Premier League niet te halen. De negende plek wordt nu bezet door Adrian Lewis. Van Barneveld staat net boven de streep. hij speelt de komende weken nog tegen Michael van Gerwen en Gary Anderson.

Van Gerwen kwam vandaag ook nog in actie. Hij had een makkelijke avond en won met 7-4 van Dave Chisnall. Van Gerwen gaat met vijf overwinningen en twee gelijke spelen aan kop in de Premier League. 

Programma en uitslagen speelronde 7 - Glasgow - donderdag 19 maart
James Wade - Adrian Lewis: 6-6
Peter Wright - Stephen Bunting: 6-6
Raymond van Barneveld - Phil Taylor: 7-4
Kim Huybrechts - Gary Anderson: 5-7
Dave Chisnall - Michael van Gerwen: 4-7

Programma speelronde 8 - Dublin - donderdag 26 maart
Adrian Lewis - Dave Chisnall
Gary Anderson –  Stephen Bunting
Peter Wright –  James Wade
Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld
Phil Taylor  – Kim Huybrechts