"Kojima is ermee gestopt"

Sinds vanmorgen zijn er geruchten dat Hideo Kojima niet meer bij Konami werkt. De grote man achter Metal Gear Solid heeft zelf nog niet gereageerd op de geruchten, maar Konami zelf laat het volgende weten: “Konami Digital Entertainment, inclusief Dhr. Kojima, gaan door met het ontwikkelen en ondersteunen van Metal Gear-producten. Houd onze toekomstige aankondigingen in de gaten.

De geruchtenstroom kwam op gang omdat het officiële Twitter-account van Metal Gear is veranderd. De vraag is uiteraard waarom dit nodig is en waarom niet simpelweg de naam is gewijzigd.

Daarnaast is de naam van Kojima van de site afgehaald. Eerst zag de site er zo uit:

 Ervoor

En nu is het een ander shot, zonder de naam “Hideo Kojima”.

Erna

Ook op andere shots is zijn naam verwijderd. De website van Kojima, genaamd Kojipro, stuurt de bezoeker nu meteen door naar de Metal Gear Solid-portal.  Ook komt zijn naam niet meer voor in het medewerkersbestand van Kojipro. Konami wilde geen verdere toelichting geven op de gang van zaken.

Hideo Kojima

Update 23:17
Volgens ingewijde bij Konami is er een ruzie geweest tussen Kojima Productions en Konami. Dit is zo hoog opgelopen dat Konami besloten heeft om het hele team te ontslaan en op tijdelijke basis door te laten werken. Medewerkers van Kojima Productions schijnen niet meer bij hun e-mail en lokale bestanden te kunnen komen. Telefoons zouden ook afgesloten zijn.

Er zou nog wel gewerkt worden aan Metal Gear Solid V. Maar nadat de contracten van de medewerkers aflopen in december, wordt in alle waarschijnlijkheid Kojima Productions opgedoekt. Ondertussen wordt alles wat naar Kojima Productions verwijst verwijderd. De twitter van Konami, de officiële website en zelfs de naambordjes op het pand in Los Angeles zijn al aangepast.