Manchester United vertrouwt op komst Memphis

Memphis Depay heeft bij Manchester United aangegeven graag naar Old Trafford te komen nu The Red Devils dichtbij een akkoord zijn om de PSV'er naar de Premier League te halen.

Depay, wiens waarde geschat wordt op €30 miljoen, is één van de grootste Europese transfertargets voor komende zomer. Vanuit Engeland zijn Liverpool, Tottenham Hotspur en Manchester United de belangrijkste kandidaten om de Nederlandse international over te nemen van PSV. Scouts van de Engelse topclubs zaten de afgelopen weken op de tribune in Nederland om de verrichtingen van Depay te beoordelen.

Ondanks concurrentie vanuit Londen en Liverpool is United er van overtuigd dat Depay naar Old Trafford komt. Bronnen die dichtbij de club staan hebben tegenover Goal.com bevestigd dat zij "sterke ontwikkelingen" doormaken in onderhandelingen met zowel PSV als het management van de 21-jarige buitenspeler. Goal.com onthulde afgelopen zomer dat United-manager Louis van Gaal aan Depay geadviseerd had om nog een seizoen in de Eredivisie te blijven. Door nog een jaar te rijpen in Nederland zou hij in de zomer van 2015 klaar zijn voor een grote transfer naar het buitenland.

Van Gaal en Depay hebben een sterke band opgebouwd in de afgelopen jaren. Onder de huidige manager van United debuteerde Depay in Oranje, waarna de sterspeler van PSV mee naar het WK mocht. In Brazilië maakte hij indruk en werd hij genomineerd voor de eretitel Talent van het Toernooi.