Messi: "We deden het rustig aan"

Barcelona plaatste zich woensdagavond voor de kwartfinale van de Champions League. Volgens sterspeler Lionel Messi speelde Barca er met de rem op.

Barcelona stond al met één been in de kwartfinale na de 1-2 uitzege op Manchester City. In Camp Nou was Barça met name in de eerste helft heer en meester. De regerend kampioen van Engeland had aan doelman Joe Hart te danken dat het slechts bij 1-0 bleef. Barça miste kans op kans. Neymar, Luis Suárez en Messi waren ongelukkig in de afronding. In de tweede helft kwam Manchester City beter in de wedstrijd en liet de ploeg van Luis Enrique de teugels wat vieren. Volgens Messi had dat te maken met de wedstrijd van aanstaande zondag tegen Real Madrid. "We speelden fantastisch. We deden het rustig aan want er staan belangrijke dingen te gebeuren: El Clásico op zondag."

Barcelona imponeerde tegen Manchester City. Vooral Messi gaf in de eerste helft een show weg. "We zijn weer terug op ons hoge niveau", aldus Messi tegenover Canal+Vrijdag wordt bekend wie Barcelona in de kwartfinale van de Champions League treft. Naast Barcelona plaatsten ook Real Madrid, Juventus, FC Porto, Bayern München, Paris Saint-Germain, AS Monaco en Atlético Madrid zich.