'Succes The Big Bang Theory was verrassing'

Het wereldwijde succes van de comedy The Big Bang Theory kwam als een verrassing voor acteur Jim Parsons. Dat vertelt de 41-jarige acteur aan Digital Spy.

De show over nerds die tegenover een knappe blondine wonen, is al sinds 2007 te zien op CBS. Inmiddels wordt de reeks in meer dan zeventig landen uitgezonden. Parsons, al sinds het begin de vertolker van de wereldvreemde Sheldon Cooper, zag het succes niet aankomen: "Alles is een geweldige verrassing gebleken. Vanaf het begin wist ik zelf wel dat de show goed was. Dat merkte ik aan het publiek. De mensen vermaakten zich prima bij de opnamen."

Parsons gaat verder: "Maar of het genoeg mensen aan zou spreken om langdurig te worden uitgezonden, wist ik niet. En al helemaal niet of mensen in andere landen het leuk zouden vinden. Ik snap het nog steeds niet, maar ik ben er wel blij om."

De acteur vergeleek zijn rol ook met de nieuwe stemrol in de Disneyfilm Oh, waarin hij de titelrol voor zijn rekening neemt. "Je hebt er geen idee van hoe heerlijk het is om iemand te spelen die aardig is voor anderen en zelf ook aardig gevonden wil worden."