'Weinig vertrouwen in Trijntje Oosterhuis'

Nederlanders hebben er niet erg veel vertrouwen in dat Trijntje Oosterhuis dit jaar het Eurovisie Songfestival gaat winnen. Ons land staat namelijk op de 23e plek bij de bookmakers, weet De Telegraaf.

Voor elke ingezette euro op het nummer Walk Along van Trijntje keren Nederlandse wedkantoren 66 euro uit mocht Nederland het muziekfestijn winnen. De meeste gokkers denken wel dat ons land het tot de finale zal schoppen. Nederland, dat in de eerste halve finale op 19 mei moet aantreden, wordt naar verwachting negende. De beste tien gaan door naar de finale op 23 mei.

Zweden maakt de meeste kans op de winst dit jaar, denkt gokkend Nederland. Verder staan ook Italië, Estland, Slovenië, Finland, Australië en Noorwegen hoog op de lijst van de bookmakers. Toch hoeft de 23e plek van Nederland niet veel te betekenen. Vorig jaar stond Nederland met The Common Linnets bij de allereerste peilingen op de 20e plek. Uiteindelijk werden Ilse DeLange en Waylon tweede in Kopenhagen met hun lied Calm After the Storm.

In totaal doen dit jaar veertig landen mee aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, dat dit jaar plaatsvindt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.