PSV wil duidelijkheid over transfersom Guardado

PSV hoopt snel duidelijkheid te hebben omtrent de situatie van Andrès Guardado. De Eindhovenaren willen graag door met de Mexicaan, die er ook positief tegenover staat. Toch moeten de gesprekken met Valencia, de eigenaar van Guardado, nog opgestart worden.

"We komen er wel uit met Andrés, maar er is geen principeakkoord", liet Brands in een gesprek met PSV TV weten. "Dat Andrés wil blijven, dat is natuurlijk een belangrijk argument. De vraag is nu of we aan de wensen en eisen van Valencia kunnen voldoen. Dan gaat het om de transfersom, hoe hoog die zal zijn."

PSV is niet van plan erg veel geld voor Guardado neer te leggen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de Mexicaan over een paar jaar tegen een laag bedrag verkocht zal worden.

Menig PSV-fan hoopt hoe dan ook op een langer verblijf van Guardado. Afgelopen weekend, voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen FC Groningen (2-1), werd voor de Mexicaan een fraaie sfeeractie op poten gezet.

Duizenden groene, witte en rode papieren werden omhoog gehouden en vormden samen de Mexicaanse vlag. Daarbij was over de gehele breedte van de westtribune de tekst: 'Andrés Guardado, onze gouden Mexicaanse adelaar, moet bij PSV blijven. Ons huis is jouw huis' te lezen.


Marcel Brands in gesprek met PSV TV (YouTube)