Haase stunt tegen Wawrinka op Indian Wells

Tennisser Robin Haase heeft in de tweede ronde van het tennistoernooi Indian Wells voor een enorme verrassing gezorgd door de als zevende geplaatste Stan Wawrinka uit te schakelen. De nummer 104 van de wereld won met 6-3, 3-6 en 6-3.

Haase kwam goed uit de startblokken tegen Wawrinka en wist op de stand van 3-3 in de eerste set zijn eerste break te plaatsen. De Nederlander deed dit vervolgens op de stand van 5-3 wederom en pakte zo de eerste set. Op het Amerikaanse hardcourt zette hij de nummer zeven van de wereld stevig onder druk en profiteerde van fouten van zijn tegenstander.

Wawrinka worstelde zich in de tweede set wat onder de Nederlandse druk vandaan en ging beter spelen. De Zwitser brak Haase tweemaal om zo de achterstand in sets ongedaan te maken. In de derde set leek de 29-jarige Wawrinka door te kunnen drukken, maar Haase werkte op de stand van 3-2 op eigen service een breakpunt weg om vervolgens op de service van de tegenstander toe te slaan. Daarna was het verzet gebroken en kon de Nederlander na 1.48 uur spelen zich op gaan maken voor de derde ronde.

Daarin speelt Haase tegen de als 27e geplaatste Tsjech Lukas Rosol. De nummer 30 van de wereld ontdeed zich van de Slowaak Martin Klizan in 4-6, 6-0 en 6-3.