Mollema lonkt naar podium in Tirreno

Bauke Mollema klom zondag dankzij een tweede plek in de zware etappe naar de top van de Terminillo naar de tweede plek in het klassement van de Tirreno-Adriatico. De coureur van Trek moest in de sneeuw alleen zijn meerdere erkennen in de Colombiaan Nairo Quintana. "Ik voel me de hele week al goed en ik keek echt uit naar deze rit. Quintana was de sterkste, maar ik denk dat ik een goede stap naar het podium heb gezet."

Mollema wachtte op het perfecte moment voor zijn aanval. "Ik zag dat de rest na een aantal aanvallen op de limiet reed, dus toen ben ik vol gas gaan geven. Toen ik een gaatje had, ben ik door blijven gaan. De tegenwind maakte het wel zwaar, dus ik heb echt de kilometers af moeten tellen."

De voormalig Belkin-renner denkt dat hij een goede kans maakt op een plek op het podium. Dinsdag is de slotrit, een tijdrit van tien kilometer. "Eerst moeten we maandag nog overleven, maar ik heb vertrouwen in mijn tijdrit. Mijn proloog was goed en ik heb veel op de tijdritfiets getraind. Hopelijk kan ik dit vasthouden."