Marianne Vos moet rentree uitstellen

Wielrenster Marianne Vos zal voorlopig nog niet terugkeren in het peloton. De 27-jarige renster van Rabo-Liv heeft al sinds de winter last van een hamstringblessure en moest daardoor de start van het wereldbekerseizoen in Drenthe laten schieten. 

"Marianne is altijd heel erg gretig. Maar ze moet een pas op de plaats maken. Qua herstel gaat het vrij goed, maar ze keert pas weer terug in competitie als het echt helemaal over is", aldus ploegleider Koos Moerenhout zaterdag bij de Ronde van Drenthe.

Vos heeft deze winter last hamstringblessure. Na het veldritseizoen laste ze een rustperiode in. De plannen waren om bij de volgende wereldbekerwedstrijd op 29 maart in Italië om weer in te stromen, maar ook die koers laat ze schieten. Ook de Ronde van Vlaanderen op 5 april laat ze schieten. 

"We hebben nog geen concrete datum, maar het zal ergens half april zijn." Moerenhout verwacht dat ze ook de vierde wereldbekerwedstrijd, de Waalse Pijl op 22 april, aan zich voorbij laat gaan. "Dat is wel gelijk een hele zware koers. Dus dat is misschien niet verstandig. Maar haar rentree zal wel ergens rond die tijd zijn."