Burnley zet titelaspiraties Manchester City op laag pitje

Manchester City heeft dure punten verspeeld in de strijd om de Engelse landstitel. Op bezoek bij Burnley werd verloren. George Boyd dompelde de Citizens in rouw: 1-0.

Op Turf Moor waren kansen in de eerste helft schaars. Richting de rust werden de bezoekers uit Manchester iets gevaarlijker, maar de thuisploeg hield het goed dicht. Sergio Agüero was nog het dichtst bij een doelpunt, maar de Argentijn werkte een rebound hoog over de deklat.

Na de rust werden beide teams iets gevaarlijker. De eerste mogelijkheid was voor Agüero, die met teamgenoot David Silva razendsnel counterde na een Burnley-corner. De twee Citizens hadden slechts één verdediger voor zich, maar de situatie werd dramatisch uitgespeeld.

De volgende kans was voor Burnley. George Boyd zag een voorzet centimeters langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Minuten later was Boyd wél trefzeker. Vincent Kompany werkte slecht weg, recht in de voeten van de lange buitenspeler van Burnley. Boyd twijfdelde niet en volleerde het leer tegen de touwen: 1-0.

City moest winnen om zicht te houden op de titel en ging dus naarstig op zoek naar een gelijkmaker. Agüero was tien minuten voor tijd bijna trefzeker, maar de kleine spits kreeg zijn kopbal niet tussen de palen. In blessuretijd wilde City een penalty na een overtreding op Zabaleta, maar de scheids wuifde het weg: 1-0