Van der Garde racet niet in Australië

Giedo van der Garde zal dit weekend niet deelnemen aan de Formule 1-race in Australië. Dat is de uitkomst van de gesprekken die de Nederlander met het Zwitserse team gevoerd heeft. Het betekent echter niet dat de strijd voorbij is, want na het weekend wordt er verder gesproken.

Van der Garde claimde deze week in Australië een stoeltje bij Sauber, nadat het Zwitserse hof al de rechtsgeldigheid van zijn contract onderstreept had. De Australische rechters stelden de Nederlander wederom in het gelijk, waarna vandaag voor de rechter beslaglegging op onderdelen van het team zou worden geëist, omdat een gerechtelijk bevel niet werd nagekomen.

Zo ver is het echter niet gekomen, omdat na de rechtszaak van vrijdag er gesprekken tussen het kamp Van der Garde en Sauber op gang zijn gekomen. Het zorgde ervoor dat er een stoeltje voor de Nederlander geschuimd is, maar nog niet dat hij in actie heeft kunnen komen. Dit is dit weekend niet mogelijk omdat Sauber bij autosportfederatie FIA ervoor gezorgd heeft dat de benodigde superlicentie ontbreekt.

Uit de gesprekken is volgens Van der Garde voortgekomen dat er een boterzacht akkoord ligt en na het weekend verder gesproken zal gaan worden, waarbij de uitkomst nog zeer ongewis is. Om de Formule 1, Sauber en de coureurs Felipe Nasr en Marcus Ericsson geen verdere schade te berokkenen ziet Van der Garde voor dit weekend in Melbourne af van gerechtelijke stappen. Dit betekent dat het team de rest van het weekend in actie kan gaan komen en na de race door kan reizen naar Maleisië voor de tweede wedstrijd.

Komende week wordt er verder gesproken, waarbij Van der Garde er alle vertrouwen in heeft dat er een oplossing voor de ontstane situatie gevonden kan worden. Zo niet, dan lijkt het waarschijnlijk dat de volgende gang naar de rechter snel gemaakt zal gaan worden.