Feyenoord ook zonder BoŽtius tegen Dordrecht

Aanvaller Jean-Paul Boëtius mist komende zondag de uitwedstrijd van Feyenoord tegen FC Dordrecht. De vleugelspits is nog niet hersteld van een enkelblessure, die hij maandag in een wedstrijd van Jong Feyenoord/Excelsior opliep. Een dag eerder was hij in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda (3-0) sterk ingevallen. Ook aanvaller Colin Kazim-Richards (dijbeen) is nog niet speelklaar.

Verdediger Miquel Nelom daarentegen is weer beschikbaar voor trainer Fred Rutten. Hij is weer fit na een liesblessure. Centrale verdediger Sven van Beek ontbreekt in Dordrecht wegens een schorsing.


Trainer Jan Everse van FC Dordrecht wil zich niet op voorhand neerleggen bij een kansloze middag voor zijn ploeg tegen Feyenoord. De trainer, die deze week werd aangesteld, staat voor het lastige karwei om 'Dordt' voor de eredivisie te behouden. Tegen Feyenoord wil hij zondag op eigen veld de eerste stap zetten om die klus te klaren. "Onder druk van degradatie kan het lastig voetballen zijn", stelde Everse vrijdag. "Daarom moet je er eigenlijk gewoon maling aan hebben en je eigen spel spelen."

Everse is niet van plan zijn ploeg alleen te laten verdedigen. "Kijk, je kunt twee dingen doen: met tien man voor de pot gaan hangen of voetballen. Wij hebben geen Italiaanse ploeg, maken altijd wel een foutje, dan kies je dus voor het laatste."