Korte film van Hanna Verboom naar Cannes

De korte film Het Cadeau van regisseur-scenarist Hanna Verboom is onder de internationale titel Alice geselecteerd voor de Short Film Corner van het Filmfestival van Cannes. Het is de eerste selectie voor de debuutfilm van Verboom, die van plan is om zelf op het festival aanwezig te zijn.

Dat heeft zij vrijdag bekendgemaakt. Het Cadeau was in februari als speciale voorvertoning te zien op het filmplatform Cinetree. De door Cinetree geproduceerde film vertelt over Alice (Sytske van der Ster), die vast zit in haar leven en na een toevallige aanraking met een wildvreemde al haar bezittingen verkoopt om met hem in contact te komen.

Het is niet de enige Nederlandse productie die voor het kortefilmprogramma in Cannes is geselecteerd. Ook drie Nederlandse titels van het 48 Hour Film-project die op de jaarlijkse competitie in Los Angeles tot de top 10 doordrongen, worden in de Short Film Corner vertoond. Onder deze titels bevindt zich These Dirty Words van regisseur Jens Rijsdijk, die werd uitgeroepen tot beste internationale 48 Hour Film-productie van 2014. In de romantische komedie kibbelt een stelletje over de literaire waarde van een doktersroman. Ondertussen komen de hoofdpersonages in het boek tot leven.