Van der Garde wordt gesteund door Button en Perez

Jenson Button en Sergio Pérez spreken openlijk hun steun uit voor Giedo van der Garde. De coureurs van McLaren en Force India vinden het goed dat de Nederlander voor zijn rechten opkomt. Button neemt het Sauber vooral kwalijk dat het team zich op veiligheid gooit tijdens de rechtszaken.

In gesprek met Sky Sports liet de meest ervaren man in de Formule 1 weten: "In de Formule 1 nemen we veiligheid zeer serieus, dus ik vind het spijtig dat ze zo lichtjes met zo'n belangrijk onderwerp omgaan en het als argumentatie in hun zaak hebben gebruikt. Persoonlijk ben ik ook van mening dat het laten rijden van Giedo helemaal geen veiligheidsrisico's met zich zou meebrengen en ik vind het zelfs nogal verrassend en oneerlijk om dat als argument tegen hem te gebruiken", aldus de 35-jarige Button.


Waar Button zich over de inhoud van de rechtszaak uitsprak, spreekt Sergio Pérez zich voornamelijk uit over hoe contracten moeten worden nageleefd. De Mexicaan vindt het dan ook een goede zaak dat Giedo van der Garde de rechtszaken tegen Sauber heeft gewonnen: "Zo dien je coureurs niet te behandelen. Je moet respect hebben voor coureurs, net zoals je met eerbied met monteurs en engineers en hun contracten moet omgaan. Als je een overeenkomst hebt, dient dat gerespecteerd te worden, want afspraak is afspraak."


De Force India-coureur vindt het dan ook begrijpelijk dat de Nederlander de stap naar de rechtbank heeft genomen. "Je hoort vaak genoeg over coureurs die ondanks een contract op straat worden gezet, of dat ze jaren nadat ze bij een team zijn vertrokken nog salaris tegoed hebben. Giedo komt op voor zijn rechten, hij laat zien dat coureurs ook macht hebben. Ik vind dat een goede zaak. Niet alleen voor ons als coureurs, maar voor iedereen die in de Formule 1 werkt."