Uitslagen Champions League 12/03/2015

Paris Saint_Germain en Bayern München hebben de kwartfinales van de champions League bereikt. Bayern walste over Sjachtar Donetsk heen, het werd 7-0. PSG speelde in Londen na verlenging met 2-2 gelijk tegen Chelsea, wat na de 1-1 in de vorige wedstrijd voldoende was.

Chelsea - Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain heeft op een hectische voetbalavond in Londen de kwartfinales van de Champions League bereikt. Dat deed de Franse kampioen, met Gregory van der Wiel als late invaller, op imponerende en sensationele wijze. De ploeg van trainer Laurent Blanc hield met tien man Chelsea in de verlenging op 2-2. Dat was na de 1-1 drie weken geleden in Parijs voldoende voor een plaats bij de laatste acht.

Arbiter Björn Kuipers vervulde met zijn team een hoofdrol op Stamford Bridge. Hij stuurde na ruim een half uur aanvalsleider Zlatan Ibrahimovic van Paris SG van het veld na een charge op Oscar. Kuipers verzuimde nadien David Luiz (Paris SG) en ook Diego Costa (Chelsea) wegens wangedrag eveneens weg te zenden.

Gary Cahill bracht Chelsea in de 81e op voorsprong (1-0). David Luiz (ex-Chelsea) zorgde in de 86e minuut voor 1-1. Uit een strafschop, na een slaande beweging van Thiago Silva naar de bal, schoot Eden Hazard de thuisclub opnieuw op voorsprong (2-1). Thiago Silva kopte Paris SG in de 114e minuut naar de laatste acht: 2-2.

Bayern München - Sjachtar Donetsk

Bayern München heeft met speels gemak de laatste acht bereikt in de Champions League. De Duitse favoriet won, na de 0-0 in Lviv, woensdagavond voor eigen publiek, 70.000 man sterk, met 7-0 van Sjachtar Donetsk. Thomas Müller (twee), Jérôme Boateng, Franck Ribéry, Holger Badstuber, Robert Lewandowski en Mario Götze verzorgden de productie.

Arjen Robben viel al vroeg in de wedstrijd geblesseerd uit. De Oranje-international greep na ruim een kwartier naar de achterkant van het linkerdijbeen. Hij probeerde het even, maar ging toen wijselijk naar de kant. De spierkwetsuur lijkt niet ernstig.

Op dat moment stond het al 1-0 door een rake strafschop van Müller. De bal ging op de stip na overtreding van Oleksandr Koetsjer op Mario Götze. Er waren amper drie minuten verstreken. De Oekraïense verdediger kreeg ook nog rood van scheidsrechter William Collum. Inclusief de automatische schorsing dus drie straffen voor één fout, en niet eens zo'n ernstige.