Indie recordlabel brengt Mother soundtrack uit op vinyl

Mother, oorspronkelijk uitgebracht op Nintendo Famicom in 1989, heeft een enorme fanbase opgebouwd binnen de gaming-community. Er zijn veel projecten gecreëerd ter ere van de franchise, zoals films en fan-vertalingen. Maar de muziek van de game is toch wel wat fans het meest fascineert.

Daarom heeft Ship to Shore PhonoCo, een onafhankelijk muzieklabel uit New York, een Kickstarter-project gestart om de officiële muziek uit te brengen op vinyl. Op de soundtrack komen georkestreerde versies van diverse nummers van Mother. Hirokazu Tanaka, Keiichi Suzuki, David Bedford en Michael Nyman zijn de componisten die eraan gewerkt hebben. Sommige nummers zullen ook Engelstalige vocals van Europese musici hebben, waaronder Louis Philippe, Jeb Million, The St Paul's Cathedral Choir en Catherin Warwick.

De soundtrack is exclusief verkrijgbaar op vinyl vanwege de hogere geluidskwaliteit. Mother soundtrack is nooit uitgebracht buiten Japan, dus het succes van dit Kickstarterproject zou het westelijke debuut zijn. Het project is gestart op 10 maart en er is nu al bijna 30.000 dollar opgehaald.