Huntelaar: "Was geen wraak tegen Real"

Klaas-Jan Huntelaar was tweemaal trefzeker namens Schalke 04 tegen zijn oude club Real Madrid. Maar de spits is wars van wraakgevoelens. Huntelaar speelde in 2009 een half seizoen voor De Koninklijke maar werd daarna al verkocht aan AC Milan. De aanvaller keerde dinsdagavond met Schalke 04 dus terug in het Estádio Santiago Bernabéu en was bijna medeverantwoordelijk voor de uitschakeling van Real Madrid.

"Maar mijn twee goals waren geen vorm van wraak naar Real Madrid omdat ik hier gespeeld heb", zegt de spits tegen Goal. "Absoluut niet zelfs. Ik vind het heel mooi om in Bernabéu te spelen. Dit is het beste veld en het mooiste stadion ter wereld."

Net als afgelopen jaar werd Schalke dus uitgeschakeld door Real Madrid, dat later de Champions League zou winnen. Echter zit de Spaanse grootmacht momenteel in een mini-crisis. "Of dit Real minder is dan afgelopen jaar? Dat is lastig te zeggen, want ik kan het slechts op deze wedstrijden beoordelen."

"Ze hebben in elk geval veel kwaliteit en zijn niet voor niets de beste van Europa geworden afgelopen jaar", vervolgt de 31-jarige Huntelaar. "Ik denk wel dat Real de Champions League opnieuw kan winnen, maar ze zullen het niet makkeljk krijgen."

Schalke had bijna voor een enorme stunt gezorgd in Bernabéu, maar uiteindelijk wonnen de Madrilenen over twee duels met 5-4. "We voelden de angst van het stadion na onze eerste goal. Toen waren ze aan het wankelen. We stonden heel goed en merkten dat we de wedstrijd konden winnen. Helaas is het niet gelukg, erg teleurstellend."