Nog een nieuwe 'Ghostbusters' op komst

Nadat er al eerder een volledig vrouwelijke reboot van Ghostbusters was aangekondigd, is er nu blijkbaar ook een mannelijke variant op komst. Dit meldt MovieFone.

Het nieuws komt naar aanleiding van een interview met Ivan Reitman, de regisseur van de originele Ghostbusters-films. Hij verklaart dat Sony Pictures een plan heeft om zich meer op de grotere namen die zij in het bezit hebben te gaan focussen en dat een mannelijke reboot van hun succesnummer Ghostbusters niet uit gaat blijven na het nieuws van de vrouwelijke reboot. Die film zal geregisseerd gaan worden door Paul Feig.

Er is al een aantal jaar veel te doen geweest rondom een eventueel derde deel van de cultklassieker. Eerst werden alle pijlen nog gericht op het originele team, maar na veel gekibbel trok Bill Murray zijn handen er van af. Nu lijkt het de beurt te zijn aan de nieuwe generatie om met het geliefde verhaal aan haal te gaan.

Volgens Reitman is Channing Tatum al onder contract om de film in ieder geval te gaan produceren en staat er nog een optie open tot het spelen van één van de vier Busters. Sony heeft voor de regie haar ogen gericht op het Russo-duo, dat eerder verantwoordelijk was voor de regie van Captain America: Winter Soldier. Het scenario zou van de hand van Drew Pearce moeten gaan komen, die onder meer bekend is van Iron Man 3 en Mission Impossible 5 , dat aankomende zomer te zien is.

Ook lijken er al ideeën te zijn voor een vervolg op de aangekondigde mannelijke reboot en eventuele spin-off films. Een televisieserie lijkt ook in de koker te zitten. Het filmen zou moeten gaan beginnen in de zomer van 2016 en de film zal dan uiteindelijk in de zomer van 2017 te zien zijn in de bioscopen. De vrouwelijke reboot staat vooralsnog op de planning voor 22 juli 2016, een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend gemaakt.